- Den japanske kokkekniven har hull og riller for å unngå vakuum når man kutter. En allsidig og effektiv kjøkkenkniv til kjøtt, fisk og grønnsaker. Skaftet i oljet eik er formet som en triangel og gir perfekt ergonomi, slik at trykket på kniven blir optimalt ved bruk.
- Den smarte spadepinsetten er Øyos egen oppfinnelse. Denne ble oppfunnet av da de skulle steke fisk i panne. Med vanlig stekespade ble fisken mistet slik at oljen sprutet. Oljeflekker og rens førte til et supert produkt.
For Øyo handler god stålkvalitet om balansen mellom hvor lenge kniven holder seg skarp og hvor lett den er å slipe opp igjen. Øyo har derfor valgt å bruke 440 stål tilsatt Vanadium for bedre slitestyrke og Molybden for varmestabilitet og korrosjonshindring. Stålet er herdet til 56 rockwell (hrc). Oppbevar knivene i filtsliren, på magnet eller annet. Vask kniven med mild såpe, unngå oppvaskmaskin. Skarpe kniver gir matglede, slip derfor jevnlig med Øyo knivsliper og olje skaftene med nøytral matolje.