Kniv Morakniv Classic Nr 2F C Kniv Morakniv Classic Nr 2F C

Morakniv Classic Nr 2F C

Kniv

Varenr.: 124329
Morakniv Classic Nr 2F C er en klassisk håndverkskniv som har vært en del av den svenske håndverkstradisjonen i over et århundre. Den er lett å slipe, noe som gjør at den kan brukes igjen og igjen. Med et spoleformet rødbeiset bjørkeskaft, fingerbeskyttelse og et 2,5 mm tykt blad i karbonstål, er ingen oppgave umulig. Knivsliren av polymer har en polert overflate og er dekorert med Dalavapnet. Den er kommer med et beltefeste laget av svensk vegetabilsk garvet lær, designet for å tåle tidens tann i generasjoner fremover. Karbonstål ruster, så du bør tørke av bladet og sette det inn med olje etter bruk. De karakteristiske håndverksknivene med rødbeiset bjørkeskaft ble først lansert for rundt hundre år siden med en ambisjon om å etterligne en eksklusiv kniv med mahogniskaft. Siden den gang har Morakniv Classic vokst til å bli en av de mest elskede livsstilsknivene i verden. En tidløs Morakniv i sin reneste form. Generasjoner av håndverkere har opp gjennom tidene brukt, persontilpasset og foredlet knivene etter egne behov, noe som har gjort Morakniv Classic til en del av uforglemmelige minner og en uunnværlig del av fremtiden.
379,-
-+
0 på lager. Tilbake om 4 dager.
3 på fjernlager. Tilbake på vårt lager om 2–3 dager.

Visste du at:

Morakniv Classic Nr 2F C:
Mål: Kniv 216 mm / Blad 105 x 2,5 mm / Komplett 250 mm
Vekt: 100,5 gram
Materiale: Blad i kullstål / Skaft i bjørk / Slire i polymer

Farge
  • Rød
  • Brun
  • Sort
  • Metall
Beskrivelse

En speider har alltid kniv med på tur

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...

Historisk Morakniv! I over 400 år har det blitt eksportert kniver fra Mora i Sverige. Etter fire år i Nord-Amerika flyttet Frost-Erik Erson tilbake til Östnor i Mora i 1891 og startet opp fabrikken som 126 år senere lager det svært anerkjente varemerket Morakniv. I dag produserer de imponerende 7000 knivblad i timen og all produksjon er fortsatt i Mora i Sverige!

0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

36500