Speiderkniv Helle Speiderkniv NSF Speiderkniv Helle Speiderkniv NSF Speiderkniv Helle Speiderkniv NSF

Helle Speiderkniv NSF

Speiderkniv

Varenr.: 186049
Helle Speiderkniv er en moderne, kjønnsnøytral speiderkniv. Bjørkeskaft og blad i rustfritt stål med god fingerbeskyttelse. Leveres i lærslire med preget kløverlilje for Norges speiderforbund. Produsert i Norge.
Størrelseprodukt
599,-
-+
100+ på lager.

Visste du at:

Helle Speiderkniv:
Materiale: Skaft i Bjørk / Blad i rustfritt Sandvik 12c27-knivstål / Slire i ekte lær
Mål: Skaft 100 mm / Blad 90 mm
Vekt: 100 gram

Beskrivelse
  • Utviklet i samarbeid med speidere i Norges speiderforbund.
  • Slire med trykknapplås og beltefeste.
  • Supersynlig skaft dyppet i kraftig oransj gummimaling.

Dette anbefaler vi 👍🏿

Det betyr at vi kjenner dette produktet godt og står innefor kvaliteten. Det er kanskje ikke det rimeligste i hylla, men det tåler speiderbruk og varer lenge. Bare bra greier, rett og slett. Se alt vi Anbefaler. Sjekk også ut våre Toppmodeller og Godt nok produkter.

En speider har alltid kniv med på tur

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...

Håndlagede Helle-kniver fra Sogn og Fjordane! I 1932 startet brødrene Steinar og Sigmund Helle, knivproduksjon i uthuset hjemme på gården i Holmedal i Sogn og Fjordane. I bygda ble knivene raskt populære men markedet lokalt ble for smått. Da fylte Steinar sekken med kniver og syklet like godt over fjellet til hovedstaden hvor han solgte kniver for 40 øre stykke. Da strømmen endelig kom til Holmedal i 1940 fikk brødrene endelig mulighet til å øke produksjonen. I dag produserer Helle Fabrikker i Holmedal håndlagede kvalitetskniver til speidere, jegere og friluftsfolk over hele verden.

Om å være alltid beredt

0

I speideren lover vi å være Alltid beredt. Beredt til å takle små og store utfordringer som kommer. Det krever prøving og feiling, gode vennskap og noen skrubbsår. Og så er det lettere å være beredt med litt riktig utstyr. Som en god hodelykt med ekstra batteri, et stormkjøkken med ekstra gass, et førstehjelpsett, noen stearinlys og fyrstikker som ikke blir våte. Dette er nyttige gaveidéer som vi bruker på speidertur, og som alle burde ha hjemme i beredskapslageret. Vær beredt!

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien: