Vaffeljern Espegard Vaffeljern Vaffeljern Espegard Vaffeljern

Espegard Vaffeljern

Vaffeljern

Varenr.: 189913
Espegard Vaffeljern er et tradisjonell «bestemorsmodell» laget i støpegods med langt stålskaft og håndtak av tre. Legges på grillristen i bålpanna eller direkte på bål. Støpejern blir veldig varmt og holder lenge på varmen. Bruk godt med smør eller matfett ved steiking. Leveres med eget etui. Settes inn med et tynt lag matolje etter bruk og lagres tørt.
444,-
-+
6 på lager.

Visste du at:

Espegard Vaffeljern:
Vekt: 3,3 kg
Mål: 73 x 21 x 4 cm
Materiale: Støpejern, syrefast stål og tre

Beskrivelse
  • Tradisjonell modell.
  • I støpegods med langt stålskaft og håndtak av tre.
  • Leveres med eget etui.

Støpejern gir de beste, sprø vaflene

Støpejern er et av de beste materialene som finnes til matlaging. De unike varmeegenskapene sørger for å gi sprø og smakfulle vafler. Jernet er beregnet for bruk over bål. Støpejern har vært brukt i flere hundre år. Med riktig stell og behandling vil jernet vare i mange generasjoner.

Viktig behandling før du starter å lage vafler:

Vaffeljernet vårt er laget av rå støpejern. Overflaten i stålet er ubehandlet og porøst, med tusenvis av små porer. I motsetning til produkter med non-stickbelegg er det viktig at at det mettes med fett for å sikre en optimal stekeoverflate. Derfor er viktig at du gjør følgende før du tar vaffeljernet i bruk første gang:

  1. Vask med varmt, mildt såpevann. Bruk en vanlig oppvaskkost. Skyll og tørk godt.
  2. Når jernet er helt tørt settes det inn med fett. Her kan du gjerne bruke en pensel. Vi anbefaler et tynt lag smeltet kokosfett. Trehåndtaket settes inn med olje. Ønsker du et naturlig slippbelegg, noe vi anbefaler, kan du se egen oppskrift rett under her.
  3. Vaffeljernet er nå klart for bruk. Regn med å måtte steike 2 testvafler før resultatet blir bra.
  4. Sørg for å oppbevare vaffeljernet i etuiet på et tørt sted.

Slik sørger du for et naturlig slippbelegg i vaffeljernet:

  1. Sett begge flatene godt inn med kokosfett eller et annet fett som tåler høy varme. Stryk fettet utover og opp langs kantene med en pensel.
  2. Varm vaffeljernet opp med høy varme over bålet. La det stå i 2-3 minutter. Det vil ose endel.
  3. Tørk av overflødig olje og la jernet stå over varme en liten stund til resten av fettet fordamper.
  4. Eventuelt gjenta behandlingen til vaffeljernet er godt mettet.

Solstølen-vafler (20 plater)

0Pisk egg og sukker. Bland inn det våte og rør inn det tørre. La svelle i ca. 30 minutter før steking.

Pisk egg og sukker. Bland inn det våte og rør inn det tørre. La svelle i ca. 30 minutter før steking.

Foto: Iver Gjendem / Speider-sport

Ingredienser:

  • 4 egg
  • 2 dl sukker (eller mer, avhenger av lengde på turen)
  • 1 liter kefir
  • 1 dl smeltet smør
  • 2 ts bakepulver
  • 500 gram / ca. 1 liter mel (hvetemel + havre + sammalt)
  • Litt melk eller vann
  • Masse kardemomme
  • Litt vaniljesukker
Les mer...Vis mindre...

Espegard er siden tidlig på 1980-tallet kanskje mest kjent som utstyrsleverandør til vedproduksjon. Men fra lageret i Ål i Hallingdal leverer de også kvalitetsprodukter til matlaging både inne og ute.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

5918