- Tynn jernplate bidrar til steking fra innsiden.
- Lett og smart teleskopløsning.
- Nylonetui med beltefeste.
Forslag til meny:
- Frokost: Pinnebrød med valnøtter, revet ost og gulrot.
- Lunsj: Pinnebrød med kardemomme, hasselnøtter og melkesjokolade.
- Middag: Pinnebrød med soltørkede tomater, pepper og oregano.
- Dessert: Pinnebrød fylt med marshmallows.
- Kvelds: Pinnebrød snurret i kanel og sukker.
Grunnoppskrift:
- 4 dl hvetemel
- 0,5 ts salt
- 2 ts sukker
- 2 ts bakepulver
- 5 ss nøytral olje (f.eks. soya- eller solsikkeolje)
- 1,5 dl vann eller melk
Bland sammen det tørre. Tilsett olje, vann eller melk og rør sammen til en glatt, men ikke for klissete deig. Elt litt olje rundt deigen før du legger den i en brødpose, da klistrer ikke deigen seg fast til posen. Stek over glørne, åpen ild gir svartbrent brød.
Tips:
- Tørkede krydderurter eller eventuelt hakkede, soltørkede tomater kan tilsettes deigen for mer smak. Til denne varianten bruker du olje fra de marinerte soltørkede tomatene i deigen.
- For å lage kanelsnurrer, blander du litt sukker og kanel i en brødpose og dupper pinnen med pinnebrød i posen slik at sukker og kanelblandingen fester seg til brødet.
- Når du bruker bakepulver, trenger du ikke tenke på temperaturen på vannet eller melken som tilsettes og deigen tåler godt å ligge i en kald sekk.
- Ikke tvinn for tykt med deig rundt pinnen, da kan den være vanskelig å få gjennomstekt.