Knivsett Øyo Slaktesett Knivsett Øyo Slaktesett Knivsett Øyo Slaktesett

Øyo Slaktesett

Knivsett

Varenr.: 122791
Øyo Slaktesett er et praktiske knivsettet som passer for både nye og erfarne jegere. Her har du de knivene du trenger for å åpne, flå og partere et dyr. Den grønne Cordura mappen inneholder bukåpner, flåkniv, spiss kjøttkniv og buet kjøttkniv. Mappen er lett å bære med seg i sekken og er lett å holde ren. Skaftet er av et tokomponent plastmateriale som tåler en god vask og som ikke har åpninger hvor det kan gro bakterier. Skaftene har gode grep selv når man er våt på hendene. Skaftene er orange slik at de er godt synlige om de ligger på bakken. Lett å ha med seg på jakt!
799,-
-+
1 på lager.

Visste du at:

Øyo Slaktesett:
Materiale: Blad i premium stål / Skaft i tokomponent plast / Mappe i cordura
Vekt: 760 gram

Farge
  • Oransje
  • Grønn
Beskrivelse

Slaktesettet består av fire kniver: flåkniv, spiss kjøttkniv, buet kjøttkniv og bukåpner. Alle knivene har skaft i tokomponentsmateriale, for sikkert grep selv om man er våt på hendene. Leveres i corduramappe, et syntetisk materiale for sikker oppbevaring av knivene.

  • Alle knivene du trenger til jakta i en mappe.
  • Tokomponent skaft som gir sikkert grep også med våte hender.
  • Godt stål som holder seg skarpt og som er lett å holde skarpt.
  • Orange skaft som synes godt i terrenget.
  • Får mye skryt av jegere over hele landet.

En speider har alltid kniv med på tur

Skal du fyre bål, er det en fordel å ha med en øks og sag i tillegg. Kniven brukes til «alt». Bli venn med kniven og sitt gjerne og spikk på en kopp, stav eller «minkepinne» om kvelden. Det er fint å spikke ting samtidig som du får god trening i bruk av kniv.

Knivreglene fra Speiderboka:

  1. Sitt eller stå stille når du bruker kniven.
  2. Spikk alltid fra hånda di, ikke imot.
  3. Spikk ikke mot andre.
  4. Gå ikke rett foran en annen som spikker.
  5. Sitt ikke i et tre og spikk. Finn heller et emne du når fra bakken.
  6. Ha alltid kniven i slira når den ikke er i bruk.

Kniven må passe til hånda

En god turkniv bør ha en bladlengde på åtte til tolv centimeter og et skaft som er godt å holde i. På tur kan det bli tungt å bære på flere kniver, og da må kniven du tar med, være egnet til å skjære brød, smøre pålegg, rense fisk, spikke fliser til bålet og generell spikking. Slira bør ha en knapp eller annen form for lukking slik at kniven ikke faller ut når du beveger deg. Det er viktig at kniven er skarp. En sløv kniv er vanskelig å bruke, siden du må bruke mer kraft er det faktisk lettere å skjære seg på en sløv enn en skarp kniv.

Fingerstopper

Din første kniv kan gjerne ha fingerstoppere. Det vil si at kniven har en metallkant mellom skaftet og selve knivbladet som hindrer deg i å gripe om knivbladet hvis hånda glir på håndtaket. Når du blir vant til å bruke kniv, er en slik stopper unødvendig.

Hva kan du spikke på?

Du kan spikke i både tørr og fersk ved, og de ulike treslagene har forskjellige bruksområder. Fersk ved er lettest å spikke i, mens tørr ved er hardere og brekker lettere. Nåletrær har kvae, og det kan derfor være en fordel å bruke løvtrær.

Les mer om knivreglene og valg av knivVis mindre...
0

Hvordan fjerne spor etter bålet?

Mange turgåere fjerner dessverre ikke restene etter bålet sitt, og i populære turområder og rundt fiskevann ser man derfor ofte synlige sår etter bål.
0

Slik får du fyr på bålet

Hemmeligheten ved å kunne fyre opp bål i all slags vær er gode forberedelser og trening.
0

Båltypene alle bør kunne

Etter at du har funnet en god leirplass  hvor alt ligger til rette for et godt ildsted, er det bare å bestemme seg for hvilken båltype man skal velge.

Se mer fra kategorien:

 

 

 

34960